úterý 17. června 2014

Dům na Páté avenue

     Je to tu, jak je zkouškový, tak jsem se nějak začetla... A mám tu další přečtenou knihu a to je Dům na Páté avenue. Četla jsem ji zase trochu dýl (od února), protože jsem ji měla na bytě a taky protože byla nic moc...

Obálka
Název knihy: Dům na Páté avenue
Autor: Candace Bushnellová
Počet stran: 433

Můj názor na knihu: 
     Kniha je o tom co se děje v jednom velmi prominentním domě na Páte avenue, dům s číslem 1. Už teď to zní trochu snobsky co? No a je to tak. Celou knihu se řeší, proč je někdo bohatší a úspěšnější než někdo jiný. Jak si koupit co nejdražší věci a kdo s kým a kde byl a je.
     Nejpopulárnější z této knihy je Schiffer Diamondová, hvězda z filmů a seriálů, která se opět nastěhovala do domu. Pak je tu její ex Philip Oakland, který je spisovat a momentálně píše scénáře. Zaměstnal mladou (22 let) asistentku Lolu, která se do něj zamilovala, nebo spíš je zlatokopka, která u něj později začne i bydlet. A začne postupně Philipa dost zneužívat kvůli slávě a penězům. Doufá v budoucí svatbu.
     Pak je tu mnoho a mnoho dalších postav, které jsou také celkem nudné. 
     A jak to nakonec dopadne? Philip se s Lolou kvůli Schiffer rozejde a dokonce se s ní i zasnoubí, Lola to nemůže překousnout, tak chvilku vydírá, dostane peníze, ale to ji nestačí. Začne psát pro sexuální online časopis a hned jako první popisuje čas strávený s Philipem. Pak si najde svou další oběť, která ji bude financovat a to Jamese Goocha, který je manžel předsedkyně Jedničky a nyní se stává slavným spisovatelem. On jí všechno kupuje a začnou se spolu vídat, Lola tedy opět získala co chtěla. Mindy Goochová se o jejich románku dozvěděla, poznala Jamese z Loliných článku na internetu a poslala mu je, aby to on věděl. Mezitím se snaží sehnat dům na venkově, aby se tam všichni mohli odstěhovat. 
     Pak je tu Analise Riseová a její manžel Paul, který se předtím nastěhovali do Jedničky, on je trochu posedlý penězi a snaží se co nejvíc vydělat na všech a všem. Zajistil, aby byl zatčen jeho nadřízený, protože si koupil jeden historický šperk od Billyho Lichfielda, kterému ho odkázala bývalá majitelka Analisina bytu. Protože to byl velice vzácný šperk, bylo to nelegální a Paul je nahlásil. Billy to špatně nesl a bál se, že ho také zatknou, omylem si vzal hodně léků a umřel a Schiffer ho našla mrtvého. 
     Analisa a Paul jeli na dovolenou na jachtě, kterou vydražili na jedné dobročinné akci, Paul protože je paličatý šel se potápět po třetí za den a to je životu nebezpečně. Nedbal ale na upozornění a kvůli tomu je v kómatu. 
     Mezitím se James přestal s Lolou scházet a platit jí, taky ztratila svoji práci. Díky Schiffer si nakonec jinou práci našla, dělala asistentku jednomu režisérovi. Schiffer a Philip chystají svatbu a Mindy Goochové vyjde kniha podle jejího blogu. 

     Jak už jsem psala, po přečtení Sexu ve městě, Džungli rtěnek a Domu na Páté avenue jsem si tuhle autorku trochu zprotivila. Ano seriál Sex ve městě je fajn, ráda se na něj občas podívám, ale autorku číst už asi nikdy nebudu. Děkuji, ale opravdu už stačilo a konečně mám dočteno. Uff... 
Jane

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)