sobota 20. prosince 2014

Padesát odstínů temnoty

     A ano přečetla jsem další díl a taky celkem rychle no. :D 

Obálka knihy

Kniha: Padesát odstínů šedi
Autor: E.L.James
Počet stran: 251 (jako ekniha)

Můj názor na knihu: 
     Ana posledních pár dnů po odchodu od Christiana strašně trpěla, hrozně jí chybí, ale na druhou stranu s ním nedokáže být, protože mu nedokáže dát to, co on tak nutně potřebuje. 
     Po prvním dni v práci jí od něj přijde kytice růží, to jí trochu dorazí. Pak jí jeden den přijde od Christiana email, kde jí píše, že by ji rád viděl a doprovodil na Josého výstavu fotek. Nakonec se tedy rozhodne, že to riskne a pojede se ním tam. 
     Ihned je mezi nimi napjatá atmosféra, nedokážou k sobě nic necítit. Christian přizná, že mu moc chyběla a že těch pár dní bez ní byly strašné. Nakonec se budou snažit si o všem promluvit, Christian má pro Anu návrh, že se pokusí o to mít vztah s tím víc,  co ona chce. Pak se na sebe taky samozřejmě vrhnou. 


     Ana je z toho překvapená, ale celkem spokojená. Začnou se mnohem více poznávat, Christian se snaží aby i ona byla spokojená. Všem okolo je jasné, že ji Christian miluje. Aně to zatím sice neřekl, ale gesty které dělá, když je s ní, je to naprosto jasné. 
     Jdou na Greyovskou dobročinnou akci, kde Christian zaplatí přes sto tisíc za tanec s Anou a ona vydražila z peněz za staré auto, pobyt u Christiana na chatě. Osobně se potká s paní Robinsonovou, kterou tak nenávidí, za to co udělala Christianovi.
     A pak jí konečně tak nějak řekne, že ji také miluje, Ana je z toho velmi nadšená. 
     Objevuje se jeho exsub Leila, která je trochu blázen a pořídila si pistoli. Christian se o Anu moc bojí a celkem panikaří, chce pro ni hlavně aby byla v bezpečí. Proto ji bere pryč z bytu do hotelu, druhý den spolu jedou plachtit na lodi. Moc se jí to líbilo. 
      Když jsou zpět na bytě a Ana začne opět chodit do práce, Christian se o ní stále velmi bojí a vždy ji musí někdo z ochranky hlídat. 
     Když přijede Katyin bratr, měl by bydlet u Any, tak mu dá klíče a domluví se, že se v bytě sejdou a pak půjdou na večeři i s Christianem. Když tam Ana dojde, najde tam jeho exsub s pistolí, naštěstí tam včas dorazí Christian s Tylerem. Ethanovi se nic nestalo, přišel pozdě. Ana byla naštvaná když odtamtud musela pryč a nechala tam Christiana. s jeho bláznivou exsub, aby to s ní vyřešil. 
     Ana a Ethan šli na pivo a panáka, když Ana dorazila zpět ke Christianovi do bytu, tak zuřil kde byla a že pila. Ana začne s tím, že pro něj není dost dobrá, Christian začne panikařit, protože nechce aby od něj znovu odešla a padá jí k nohám na kolena. A pak jí všechno vysvětlí, že Ana a všechny jeho exsub vypadají stejně jako jeho biologická matka a proto je tak rád Dominujícím. Christian se stále bojí že Ana odejde a ona se ho ptá, co má ještě udělat, aby jí věřil, že neodejde. A potom jí navrhne, aby si ho vzala!!! :-o Anu to trochu šokuje a rozchechtá se.
     Probírají to co dělal Ch. s Leilou u ní v bytě, když ona musela nedobrovolně odejít, naštve jí to a radši odejde spát do ložnice. Pak se stejně opět udobří.
     Na Anu to zkouší její šéf Jack, ale ona s nim zamete, jen pak vyjde před budovu a omdlí, Christian je zlostí bez sebe a nechá ho vyhodit, protože stejně to nakladatelství vlastní. Potom jsou zpět v bytě a když se Ana nudí, jde do herny a zkoumá to tam, přijde za ní Christian a ona se ho ptá, co co je a na co apod. A pak na to vlítnou v ložnici. :D 
     Druhý den přijde Ana do práce a oni ji dočasně dosadí na pozici toho šéfa. Večer měli schůzku s Christianovým cvokařem, předtím mu dá dárek k narozeninám. Jeli na večeři, kde se jí Christian nechtěl vůbec dotýkat, pak se jí až moc dotýkal ve výtahu (až moc) a pak si to rozdali na mnoha místech v bytě. 
     Druhý den jde Ana s Kate, Josém a Ethanem na drink, když v tom volá Elliot, že se Christian pohřešuje i s vrtulníkem. Po cca 8 hodinách se Christian vrátí živý a zdraví a neví proč na něj všichni tak koukají a s úlevou. A Ana mu řekne, ať otevře ten dárek, je to přívěšek na klíče a dole je napsáno ANO. Jako že si ho vezme. Další 2 dárky mu dá až ráno, helikoptéru na solární pohon a pomůcky z herny, protože Ana chce, aby tam spolu šli a zkusili něco, co má on tak rád. A oba si to moc užijí... 
     Ten samí den mu ještě upeče dort a večer jdou na oslavu ke Greyovým. Kde se k nim hned rozeběhne Kate a chce si s nimi promluvit o mailu, který našla v Christianově saku, o  jejich bývalé smlouvě. Všechno si vysvětlí, oznámí všem že jsou zasnoubení. 
     Jenže je tam i ona, paní Robinsonová, která si pak na Anu počká a řekne jí, co si o ní myslí a Ana také. Potom tam vejde Christian a začnou se hádat a aby toho nebylo málo slyší to i paní Greyová (Chistianova matka) a dá paní Robinsonové facku. Christian s matkou si to vyříkají, Ana uteče do jeho pokoje. 
     Když se pak Ana s Christianem sejdou, vede ji do loděnice, kde na ní čeká překvapení. Loděnice je plná květin a Christian ji s prstýnkem znovu požádá o ruku. Romanticky, tak jak si to Ana přála. :)

     A pak je tam poslední strana knihy, kde přemýšlí Jack, bývalý šéf Any. To on udělal něco s vrtulníkem. Chce se pomstít, jak Aně, tak Christianovi i Taylorovi, za to, že kvůli nic ztratil práci a že s ním tak vyběhli. 

     Nooo tak takový konec jsem teda nečekala, kniha mě do sebe hrozně moc vtáhla a nedokázala jsem nečíst. Bavilo mě to, možná až moc, nešla jsem spát, dokud jsem se nedostala ze zajímavé části. Prostě wauuu ! ! ! :D 
Jane 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)