sobota 8. února 2014

Zbožňuju New York

     Tentokrát jsem se rozhodla napsat recenzi na knihu Zbožňuju New York , kterou jsem dostala v říjnu k narozeninám. Četla jsem ji poměrně dlouhou dobu (nějak nebyl čas a bylo zkouškové období), ale je to taková oddychová knížka, takže se dá přečíst i poměrně rychle.

Obálka knihy

Kniha: Zbožňuju New York
Autorka: Lindsey Kelková
Počet stran: 278

Můj názor na knihu
     Pohodová a příjemná kniha pro každého kdo si chce odpočinout a nemyslet na okolní starosti. Četla se mi opravdu lehce, žádný krkolomný děj knihy, takže super oddychovka. 
     Kniha je o Angele Clarkové, která žila v Londýně se svým snoubencem Markem a vedli trochu stereotypní život po X letech vztahu. Na svatbě své nejlepší přítelkyně ho nachytala s jinou ženou v autě. Poté se rozhodla, že musí ihned pryč, tak si sbalila minimum věcí a jela na letiště, kde si zvolila let do New Yorku. 
     Tam se rozhodne ubytovat v jakémkoli hotelu, kam ji odveze taxikář. Naštěstí skončila v hotelu Union, kde se jí velice ochotně ujme recepční Jenny. Po prvních dnech kdy si uvědomila svojí nynější situaci, se Jenny rozhodne Angelu změnit a to skoro od základů. A jak to tak bývá nesmí chybět pořádné nakupování a změna image. Jenny Angelu zavede ke kadeřnici a na líčení, kde si Angela uvědomí, jak málo o sebe dříve v Anglii pečovala. Samozřejmě nesměla chybět pořádná dámská jízda, kde se Angela opije a taky seznámí s Tylerem. Který je celkem bohatý (protože pracuje na Wall Street) a velice pohledný muž. Později se seznámí s hudebníkem Alexem, který hraje v Angelině oblíbené kapele. Jejich seznámení proběhlo nenuceně a příjemně, překvapil ji jeho přístup a nenadřazenost.
     S oběma muži se začne vídat, každý je svým způsob úplně jiný, ale oba ji velmi přitahují. S Tylerem to probíhalo všechno trochu rychleji, bylo to vášnivé i romantické. A Alex byl zase něco zcela jiného, byl to její idol a šli na to ze začátku pomalu. Po nějakém čase jí kamarádka doporučila šéfredaktorce online časopisu Look a Angela pro tento blog začala psát příběhy ze svého soukromí a nového života v New Yorku. Angela si stále užívala svého nového života, stále se vídala s Tylerem i Alexem. Po čase se začala rozhodovat, který z těch dvou je vlastně lepší a který by pro ni byl tím pravým. 
     Její blog už se stal hodně oblíbeným mezi obyvateli New Yorku a lidé ji začali poznávat na ulicích, začala se bát, aby si ten blog nepřečetli Tyler s Alexem (i když věděli, že něco píše pro časopis Look). Poté přišla nabídka na psaní do opravdového časopisu Look, ale do redakce v Londýně, kde by měla trvalou práci. Byla rozhodnutá, že se rozejde s Tylerem a dál zkusí chodit jen s Alexem. Ale co nechtěla, se stalo skutečností, Tyler o všem věděl, protože četl blog a řekl jí dost hnusných věcí. Později samozřejmě potkala i Alexe, který také už o všem věděl a řekl jí, že potřebuje nějaký čas a že si později zavolají. 
     Nakonec v epilogu se dozvídáme, že se Angela rozhodla zůstat v New Yorku a psát pro Londýnský časopis Look odtud. Pořád bydlela s Jenny, s kterou byli nerozlučná dvojka. Po skoro půl roce narazila na Alexovu fotku s rozhovorem v časopise a konečně se mu odvážila zavolat. A na úplném konci je pár typů kam vyrazit v New Yorku.


Tak doufám, že se vám recenze líbila... Četl jste tuhle knihu někdo nebo něco jiného od této autorky?
Jane

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)