úterý 13. září 2016

Volba - FILM

     Před nějakým časem jsem dočetla knihu a konečně se také vrhám na film, připraveni na recenzi a srovnání??? Jak se mi film líbil a co v něm bylo jinak? Tak přesně to se tady dnes dočtete.
Plakát

     Příběh jako v knize začíná tím, že jde Travis do nemocnice s kyticí. A hned pak se přesouváme o 7 let zpět do minulosti, kde je Travis s kamarády na lodi a balí holky. Poté pořádá grilování a poté, když odjedou, pustí si hudbu nahlas a Gabby to vadí a jde mu to říci. Docela se pohádají a taky mu řekne, že její fenka je asi těhotná, kvůli jeho psu, on jí doporučí veterináře ve městě a pak je vyruší jeho sestra.
     Gabby studuje medicínu a pracuje v nemocnici, chodí s nějakým doktorem, který se jmenuje Ryann. Když dojde Gabby s Molly k veterináři, vyšetří ji Travisův otec, pak se tam objeví sám Travis a začnou se zase hádat. Znovu se potkají na pouti, Travis tam je s Monikou, Gabby a Ryannem. Gabby nenápadně pokukuje po Travisovi, on zase po ní. Pak se všichni vydají na plavbu lodí, chvilku si i o samotě povídali. Pak jí pozval na večer ještě k němu, že by si udělali jídlo na grilu, ale řekla mu NE. Ale pak ho pozvala ona k sobě na večeři, užili si to a pak se políbili a neskončilo to jen u toho.
     Další den se spolu jeli projet na motorce, začalo pršet, tak ho Gabby vtáhla do kostela. Pak byla pozvána na narozeniny jeho mrtvé mamky a potom ji vzal na jeho nejoblíbenější místo. Ryann přijel o něco dříve a vzal Gabby a jeho rodiče do restaurace, kde náhodou byl i Travis, nevěděl co si o tom má myslet, byl zklamaný a Gabby zaskočená. Travis pak odejde, Gabby jde za ním, je naštvaný, chce vědět, jestli mu o nich řekne. A co ona na to? Neví. Řekne jí, že ji miluje, chce s ní být, ale ona stále neví co vlastně chce. 
      Potom to Raynnovi všechno řekla, nadával, křičel, ale druhý den přišel a požádal ji o ruku. On se pak dá zase dohromady s Monikou, ale i ona vycítí, že furt hodně miluje Gabby a řekne mu, aby s tím něco udělal. I Gabby došlo, že Raynn není ten pravý a zrušila zásnuby, Ryann mu dal do nosu. 
     Pak za ní jel až k ní domů, kde vyrůstala, potřeboval si s ní promluvit. Požádal její rodiče o její ruku, i když se Gabby hodně vztekala, ale nakonec přece jen souhlasila. Následovala svatba, těhotenství, druhé těhotenství. Narodila se jim holčička a kluk. Měli mít rande, Gabby přijela na čas, Travis se zdržel v ordinaci a nestihl to. Gabby se při cestě zpět vybourala. Znovu se ocitáme v úvodní scéně, kdy za ní jde do nemocnice a musí udělat jedno důležité rohodnutí. Gabby leží v nemocnici, je v komatu a na přístrojích. Když přijde domu, jsou tam jeho děti, otec s přítelkyní a jeho těhotná sestra s přítelem.
     Travis má před sebou nejtěžší rozhodnutí, zda nechat Gabby dál žít na přístorjích, i když šance na probuzení je nízká, nebo podepsat papír o jejím dalším neudržování na přístrojích a zákazu resuscitace... Travis je z toho zničený, nedokáže bez ní žít a nechat ji umřít. Po hurikánu jí postavil altánek na jeho oblíbeném místě. Potom jede rychle do nemocnice a ona je vzhůru a řekne mu, že jde pozdě. Opět se vrátí domů k Travisovi a dětem. Později mu řekne, že slyšela každé jeho slovo, když byla v komatu. Nakonec je všechny vzal na jeho nejoblíbenější místo k altánu.
citát
Rozdíly:
     Tak zaprvé v knize nebyla doktorka, za druhé chodila s Kevinem, který nebyl doktor, ale něco jako účetní. Za třetí ten kostel, místo učení Gabby řízení motorky? Narozeniny jeho mrtvé mamky, nebyla v knize naživu? V knize se s přítelem hned rozešla potom co se vrátil ze služební cesty ne? Zasnoubení s bývalým přítelem?? Ani jedno ze zasnoubení nebylo v knize popsáno. Měli mít 2 dcery a ne holku a kluka! Bouračka taky proběhla uplně jinak. Jeho sestra nebyla těhotná, dokonce ani zasnoubaná/vdaná v knize. To probuzení také v knize probíhalo trochu jinak, jinde a za jiných okolností

     No takže abych to shrnula, jako všechny knihy a filmy od Sparkse mám ráda i přes nesrovnalosti. V tomto filmu to nebude jinak, ano je tam několik nesrovnalostí a něco málo i navíc, ale i tak se mi film moc líbil a určitě se na něj zase někdy podívám... :) 
Četli jste knihu nebo jste viděli film?
Jane 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)