středa 11. listopadu 2015

Kouzlo života

     Další přečtená kniha, jupííí. :D Aneb jak to vypadá, když se zase ponořuji na podzim do knih. :P Nějak se mi teď prostě líp čte. :P 

Obálka knihy

Kniha: Kouzlo života
Autorka: Donna Hay
Počet stran:311
Můj názor na knihu:
     Kniha je o 2 rodinách o Delaneyových a Tateových, Delaneyovy jsou malá stavařská firma, kterou vede Joe Delaney a jeho syn Cieran. Finn je dcerou Joa, která sice dělá stavařinu, ale její otec o tom vůbec neví, myslí si, že je kadeřnicí. 
     Finn pracuje pro Tateovy, ti jsou velká firma, není zcela fér k ostatním. Nelíbí se jí jejich přístup k práci, odfláknutá práce a nebezpečná práce. Proto si pak jde stěžovat rovnou za panem Tatem, ten se ji snaží uplatit, ale nepovede se mu to. Proto Finn skončí v práci a snaží se najít jinou.
     Její bratr Ciaran dělá samé průsery a otec mu to toleruje, když otec dostane infarkt, Finn to velmi vyděsí a snaží se mu pomoci s firmou. Ale otec to od ní nechce, raději si řekne Ryanovi, kterého všechno kdysi naučil. 
     Gina je dcerou pana Tatea, ostatní ji nemají moc v lásce, její vlastní manžel ji podvádí, když zjistí, že je ale těhotná, je z toho šťastná. Její muž bohužel ne. Otec ji kvůli jednomu problému ve firmě vyhodí a ona se anží najít jinou práci. Najde ji u Delaneyových, ze začátku neví, že je to Finnina rodina, se kterou mají problémy u nich v rodinné firmě. 
     Ciarna skončí ve vězení a za všechno se stydí, že naletěl špatným lidem, Finnin otec po několika týdnech zjistí, že Finn není kadeřnice a že se celou dobu mu pokouší pomoci s firmou. Gina když byla na Finn naštvaná, tak pomáhala opět svému otci, aby Finn neměla zakázky a zkrachovala jim firma. Když na to Finn přišla, byla hodně rozčilená.
      Finn pomalu dochází, že miluje Ryana, bohužel pro ni, jeho přítelkyně oznámila, že je s Ryanem těhotná a on si ji chce vzít. Ginin bratr James začal chodit s Molly, chudou dívkou se 2 dětmi, nikomu z rodiny se to nelíbilo. Proto s ní po chvíli přestal chodit, ale bylo na něm vidět, že se trápí. Gina, kvůli tomu, aby pomohla Finn z finančních problémů, koupila dům, po kterém toužil její otec, díky Jamesovi se jí to povedlo. A Finnina firma se dostane z problémů, Ryan zjistil, že mu snoubenka lhala a konečně se dal dohromady s Finn. :) A Gina? Ta se nakonec rozvedla se svým nesnesitelným a záletnickým manželem. A James se dal znovu dohromady s Molly a vzal si ji za manželku. 

     Kniha se mi líbila, byla to příjemná oddechovka, konec se dal celkem předvídat, ale doslovně jsem to nečekala, takže dobré. :)

Jak se líbila kniha Vám? 
Jane  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)