úterý 16. února 2016

Watsonovi

    Konečně je po zkouškovém a já vám mohu sepsat všechny recenze knih, které jsem během zkouškového přečetla. :D No já vím, že o zkouškovém bych se měla spíš učit, ale přece se nebudu učit i ve vlaku ne? :D Takže tam nastává čas na knihu. :) 
     Tentokrát po delší době zase něco od Jane Austenové. :)

Obálka knihy

Kniha: Watsonovi
Autorka: Jane Austenová
Počet stran: 160

Můj názor na knihu:
     Hlavní hrdinka Emma Watsonová vyrůstala skoro celé dětství u své tety a strýce. Nyní po smrti strýce a další svatbě tety se musí vrátit zpět domů a vzbudí všeobecný rozruch v celém jejím okolí. Vyrostal z ní nádherná slečna, která by již mohla pomýšlet také sama na svatbu s nějakým bohatým nápadníkem. 
     Při jejím prvním pozvání na ples se jí dvoří hned 3 nápadníci, pan Musgrave (který je známý záletník), pastor Howard (který se i Emmě zalíbil) a lord Osborne (jeden z nejbohatších v okolí). Emmina rodina má o její budoucnosti a o tom, který z muží je pro ni nejlepší jasné představy, které se bohužel nestotožňují s jejím přesvědčením. Emma si nechce nechat do života radit, proto jsou její rozhodnutí jasná a naštvou mnoho lidí, hlavně své příbuzné. 
     Po smrti jejího otce byla se sestrami nucena přebývat u svých příbuzných, kteří se jí stále snažili vnucovat další a další nápadníky. Emmu již toto chování jejích nejbližších velmi rozčilovalo. 
     Pan Musgrave si rád vymýšlel a díky jeho lhaním všem ostatním, bylo poté kvůli němu hodně nejasností ohledně Emmy, pana Howarda, jejich přítomnosti, zasnoubení apod. Nakonec naštěstí se všichni dozvěděli pravdu a Emma se s panem Howardem opět setkala a za nedlouho poté i zasnoubila. 

     Jak tu již všichni víte, Jane Austenová je moje srdová záležitost. Tuto knihu dopsal sice někdo jiný, ale i tak to byl hezký příběh. Samozřejmě, že na ty nejlepší jako je Pýcha a předsudek, Rozum a cit nebo Emma nemá.
Četl jste někdo? 
Jane



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)